Läcker rulltårta fylld med kaffekräm kan serveras som ljuvliga bakelser.

Läcker rulltårta med inspiration från Italien.

14–15 bitar

Fyllning
¾ dl vatten
2 msk kaffepulver
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 msk kakao
200 g mascarpone, rumsvarm
2 msk kaffelikör

Botten
3 ägg

1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kaffelikör
2 msk mjölk

Garnering
vispgrädde
färska bär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader. Fyllning: Koka ihop vatten, kaffepulver och strösocker i en liten kastrull. Låt det småkoka i ca 5 min tills kaffe-sirapen blir lite seg. Ställ den åt sidan.
2. Vispa grädde och florsocker fast och sikta ner kakaon. Vispa ner mascarponen och kaffe-likören försiktigt.
3. Botten: Vispa ägg och strösocker ljust och pösigt.
4. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och tillsätt mjölblandningen till äggsmeten. Vänd runt till en jämn smet.
5. Vänd ner likör och mjölk och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min.
6. Sockra kakan med lite strösocker och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper. Låt bottnen svalna och dra bort det gamla papperet.
7. Pensla bottnen med kaffesirapen och bred ut mascarponefyllningen över den.
8. Rulla ihop kakan från långsidan och låt den gärna vila svalt med skarven nedåt i någon timme innan du skär upp den.
9. Skär rullen i skivor och servera den gärna med vispad grädde och bär.