Klassisk och god kaka toscakaka utan bakpulver i smeten och med ett läckert knäckigt täcke.

Klassisk och god toscakaka utan bakpulver med ett läckert knäckigt täcke. En mjuk kaka är lätt att baka och smakar alltid gott. Bjud på en klassisk toscakaka eller en sockerkaka med kokossocker och hackad choklad.

Recept: Toscakaka

INGREDIENSER

Ca 10 bitar

Toscakaka

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl

Toscatäcke

  • 75 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 100 g mandelspån

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret och till sist mjölet.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
  4. Toscatäcke: Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud blandningen på svag värme. Den får inte koka.
  5. Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt på toscasmeten jämnt. Fortsätt att grädda kakan i 15–20 min. Toscatäcket ska då ha fått en ljust brun färg. Låt kakan svalna i formen och kallna på ett galler.