Kakor med läcker smak av tosca och choklad.

Kakor med läcker smak av tosca och choklad.

Recept: Toscarutor på mördegsbotten

INGREDIENSER

Ca 24 st

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor

Tosca

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl mandelflarn

Garnering

  • ca 100 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, socker och salt i en skål eller matberedare. Tillsätt smöret och gulorna. Knåda snabbt ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, ca 25 × 30 cm. Grädda kakan längst ned i ugnen i 8–10 min. Låt den svalna.
  4. Tosca: Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och mandelflarn i en kastrull. Låt blandningen koka ihop och bred ut toscan över mördegen. Grädda kakan mitt i ugnen i 10–12 min.
  5. Skär kakan i rutor när den fortfarande är varm. Låt rutorna kallna.
  6. Garnering: Doppa kakorna på snedden i smält choklad. Låt dem stelna i kylen.