Trekantsbröd med fetaost & timjan, perfekt brytbröd när man är många!

Ljuvligt trekantsbröd med fetaost & timjan som är snyggt att bjuda på och enkelt att baka.

30–32 bitar

25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk honung
2 msk rapsolja
3 dl lantbrödsmjöl 4 sädesslag
ca 6 dl vetemjöl
100 g fetaost, i småbitar
några kvistar timjan, färsk

Garnering
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills den lösts upp.

2. Tillsätt salt, honung, olja, lantbrödsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några min. Tillsätt fetaost och timjan i slutet av knådningen.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

4. Kavla eller tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 1 ½–2 cm tjock. Skär degen i trekanter. Pensla degen med vatten och strö över sesamfrön.

5. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 min eller tills det fått lagom färg. Låt det svalna på plåten.