Njut av små, delikata chokladkakor fyllda med mjölkchoklad & dekorerade med vit choklad.

Recept: Trippelchokladkakor

INGREDIENSER

Ca 25 st

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk kakao

Fyllning

  • 50-75 g mjölkchoklad

Garnering

  • 50 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mixa smör och socker väl. Tillsätt mjöl och kakao.
  2. Forma degen till en rulle och slå in den i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i ca 60 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut rullen ur kylskåpet och skär den i ca 25 bitar. Skär mjölkchokladen i lika många bitar.
  4. Lägg en chokladbit på varje degbit och nyp ihop och rulla till kulor.
  5. Lägg kulorna på en bakpappersklädd plåt och grädda dem mitt i ugnen i 10-12 min. Låt kakorna svalna något.
  6. Smält den vita chokladen och ringla den tunt över chokladkakorna.
Trippelchokladkakor

Drömgoda trippelchokokakor med ringlad vit choklad.

För dig som inte kan få nog av choklad:

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!
NUVARANDE Trippelchokladkakor
NÄSTA Cheesecake med pumpa till halloween