Lyxig men enkel chokladtårta som är fylld med choklad rakt igenom.

En mjuk chokladbotten med krämig chokladtryffel på toppen.

12–14 bitar

Botten
150 g smör
100 g mörk choklad
2 msk kakao
4 ägg
1 ½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl vetemjöl

Tryffel
1 ½ dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad, hackad

Chokladblad
ca 25 g choklad, smält

Garnering
kakao
ca 50 g mörk choklad, hyvlad

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen, bruten i bitar, och kakaon. Rör om tills chokladen har smält. Låt blandningen svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt bakpulvret blandat med salt och mjöl samt smörblandningen. Rör ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den kallna helt i formen.

5. Tryffel: Koka upp grädde och smör i en kastrull. Häll blandningen över chokladen i en skål och rör om till en slät smet. Låt tryffeln tjockna i kylen en stund.

6. Bred ut tryffeln över bottnen. Ställ kakan i kylen tills tryffeln har stelnat.

7. Chokladblad: Skölj och torka av några gröna blad från en ros. Pensla baksidan av bladen med smält choklad. Lägg dem på en bricka och låt dem stelna i frysen.

8. Garnering: Pudra kakao på toppen av kakan och lägg på hyvlad choklad. Ta ut bladen från frysen och dra bort det gröna. Fäst några av chokladbladen mot tryffeln på kanten. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.