Stora, mjuka grahamskakor som är supergoda till frukost och mellanmål.

Recept: Tunna grahamskakor

INGREDIENSER

6 st stora

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, fingervarm
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 10–11 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, sirap, salt, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
  2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
  3. Dela degen i 6 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1 cm tjocka. Kör sista varvet med en kruskavel. Stansa ut ett hål i mitten, 3–4 cm.
  4. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i 5–7 min. Håll koll på dem för det går fort. Låt bröden svalna på ett galler under bakduk.
Tunna grahamskakor

Lättbakade, tunna bröd med god smak.