Bjud på hemgjorda små pizzabitar som förrätt eller på buffén. Den här tunna pizzan med fyllning av ricottaost, mozzarella, lök, bacon och skivad paprika skär du enkelt upp i portionsbitar precis innan servering.

Bjud på hemgjorda små pizzabitar som förrätt eller på buffén. Den här tunna pizzan med fyllning av ricottaost, mozzarella, lök, bacon och skivad paprika skär du enkelt upp i portionsbitar precis innan servering.

6 portionspizzor

15 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
2 tsk strösocker
1 tsk salt
2 msk olivolja
6 1/2–7 dl vetemjöl

Fyllning
1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl ricottaost eller kesella
3 äggulor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 gula lökar
2 röda lökar
1 pkt bacon
200 g mozzarella eller riven ost
1/2 paprika, fint skivad

Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet.

2. Tillsätt socker, salt och olja. Tillsätt vetemjölet och knåda degen i maskin i ca 10 min. Degen ska vara fast och smidig. Jäs den under bakduk i ca 1 tim.

3. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Blanda crème fraiche, ricottaost, äggulor, salt och peppar. Rör inte för mycket, då blir fyllningen rinnig.

5. Skiva den gula och röda löken lövtunt, gärna på en mandolin. Riv osten. Skär bacon i små bitar.

6. Dela degen i 6 delar och kavla tunt till rundlar på mjölat bakbord.

7. Fördela crème fraicheblandningen på pizzorna. Strö över lök, paprika, bacon och ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10 min.