Gratinerade fikon med getost, honung & valnötter. Bjud hem dina vänner på årets trevligaste glöggmingel. Servera härliga gratinerade fikon med getost, honung & valnötter.

Recept: Ugnsbakade fikon med chèvre, honung & valnötter

INGREDIENSER

4 port

  • 4 fikon, färska
  • ca 50 g chèvre
  • olivolja
  • 3 msk flytande honung
  • ½ dl valnötter, hackade
  • ev flingsalt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ev bort en bit av bottnen på fikonen så att de kan stå stadigt. Klyfta dem uppifrån utan att skära helt igenom.
  2. Tryck ner en bit, ca 1 msk, chèvre i varje fikon. Pensla dem med lite olja. Ställ gärna fikonen i små formar, eller i en muffinsplåt, så håller de formen.
  3. Gratinera fikonen mitt i ugnen i ca 10 min. Ta ut dem ur ugnen och ringla lite honung över. Strö över valnötter och ev lite flingsalt.
Ugnsbakade fikon med chèvre, honung & valnötter

Bjud hem dina vänner på årets trevligaste glöggmingel.

NUVARANDE Ugnsbakade fikon med chèvre, honung & valnötter
NÄSTA Pepparkakshus