Öl ger fylligare smak till våfflorna. I Sverige har vi ätit våfflor sedan 1800-talet. Många blandar ner kolsyrat vatten i våffelsmeten för att få frasigare resultat. I Belgien tillsätter man i stället ofta öl. Det ger fylligare smak på våfflorna.

Recept: Våfflor

INGREDIENSER

Ca 10 st

  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl ljus lager, t ex Eriksberg
  • 1 dl gräddfil
  • 4 msk smör
  • salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa grädden. Vispa vetemjöl och öl till en slät smet.
  2. Vänd försiktigt ner grädden och gräddfilen i ölsmeten.
  3. Bryn smöret lätt och tillsätt det i smeten tillsammans med lite salt.
  4. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna gyllenbruna.
Våfflor med stekta äpplen

Servera våfflorna med stekta äpplen och vaniljglass.