Baka goda och nyttiga bakverk med raw food.

Härlig kaka med mandel och kanel. Sötman kommer från vanilj och dadlar.

Ca 10 bitar

4 ½ dl valnötter
1 tsk vaniljpulver
1 dl raw kakao (finns bl a i webbutiker)
1 tsk mald kanel
15–20 dadlar, färska
& urkärnade
1 ½ dl sötmandel, grovhackad

Garnering
mald kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Klä en långpanna, ca 24 x 10 cm, med bakplåtspapper. Mixa valnötterna i en matberedare till ett grovt mjöl.

2. Tillsätt vaniljpulver, kakao, kanel och dadlar. Stäng av maskinen och kolla så att degen håller ihop när du rullar en boll av den. Är den för smulig tillsätter du ytterligare några
dadlar. När du är nöjd tillsätter du de grovhackade mandlarna och rör ihop till en massa för hand.

3. Pressa ner blandningen i formen och låt den stelna i kylen i ca 1 tim. Sikta över kanel innan servering.