Läckert valnötshjärta med en krämig nougatkräm på toppen.

Recept: Valnötshjärta

INGREDIENSER

Ca 10 bitar

Valnötsbotten

  • 3 ägg
  • 125 g strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 100 g valnötter
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Nougatkräm

  • 3 gelatinblad
  • 150 g mjuk nougat
  • 100 g mörk choklad
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor

Garnering

  • 50 g hackade valnötter
  • 1 bokmärke

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker krämigt.
  2. Finhacka valnötterna och blanda dem med mjöl och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Fördela smeten i en smord hjärtform, ca 1 ½ liter.
  3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 30 min. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt den svalna.
  4. Nougatkräm: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 10 min. Smält nougat och hackad choklad över vattenbad. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält den över vattenbad eller i mikro i 1 msk av grädden.
  5. Rör ihop äggulor, apelsinskalen och det smälta gelatinet i nougatchokladen. Låt stå i ca 5 min. Vispa resten av vispgrädden och vänd ner den.
  6. Skär valnötsbottnen så att det blir 3 bottnar. Ta bort 1 ½ dl kräm och spara det till garnering. Fördela ⅓ av krämen mellan de 2 kakbottnarna och bred ⅓ över dem. Lägg på den sista kakbottnen. Fördela ⅓ av krämen över kakan.
  7. Fyll den sparade krämen (1 ½ dl) i en spritspåse med sttjärntyll och spritsa små toppar längs hjärtats kant. Dekorera med hackade valnötter och ett bokmärke. Ställ kakan i kylskåp i 3–4 tim.
Valnötshjärta med nougatkräm

Ljuvligt valnötshjärta. Spritsa gärna nougatkrämen i ett fint mönster på kakan.