Baka läckra godbitar med vaniljtyllning och ett knäckigt toscatäcke.

Fyllda bullar med god toscasmet på toppen.

Ca 32 st

50 g jäst
2 ½ dl mjölk
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
3 ägg
11–12 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Toscasmet
100 g smör
100 g mandelspån
2 dl strösocker
½ dl vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader och häll den över jästen och rör tills den har lösts upp.

2. Tillsätt smör, socker, ägg och mjöl, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

3. Fyllning: Blanda ihop smör, socker och vaniljsocker till en smet.

4. Dela degen i ca 32 bitar. Forma dem till runda bullar. Gör en djup fördjupning i dem och fyll gropen med vaniljfyllning. Nyp ihop bullen ordentligt så att den ser hel ut igen.

5. Lägg bullarna med skarven nedåt i bullformar. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

6. Toscasmet: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Rör om och låt det sjuda i ca 1 min på svag värme.

7. Lägg en klick toscasmet på varje bulle. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna.

Fler recept med tosca hittar du här