Vackra och spröda kringlor med smak av vanilj, toppade med pärlsocker.

Vackra och spröda kringlor med smak av vanilj.

Ca 14 st

150 g smör, rumsvarmt
2 msk strösocker
1/2 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Garnering
mjölk
pärlsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker till en mjuk och luftig smet.

2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smidig smet.

3. Dela degen i 14 bitar. Rulla varje bit till smala längder, 20–22 cm långa.

4. Forma dem till kringlor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Pensla kringlorna med mjölk och strö över pärlsocker.

6. Grädda dem mitt i ugnen i 10–14 min – de ska få lite färg.

7. Låt kakorna svalna på plåten innan du låter dem kallna helt på ett galler.