En lättbakad rulltårta med läckert mönster. Fyll den med härlig hallongrädde.

Fyll rulltårtan med syrliga hallon och grädde.

10–15 bitar

Dekorsmet
1 äggvita
40 g vetemjöl
30 g strösocker (¼ dl)
30 g smör, rumsvarmt
hushållsfärg

Botten
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Hallongrädde
3 dl vispgrädde
1–2 msk florsocker
250 g hallon, frysta & upptinade
ev röd hushållsfärg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Rör ihop ingredienserna till dekorsmeten till en jämn och klumpfri smet. Tillsätt röd hushållsfärg tills du är nöjd med färgen.

2. Täck en plåt med bakplåtspapper. Fyll en spritspåse med smeten. Använd gärna en smal, rund tyll för att göra blommönstret. Ställ plåten i frysen i 10 min när mönstret är klart. Under tiden gör du smeten till rulltårtan.

3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i äggvispet. Vänd runt det tills det blir en jämn smet.

4. Ta plåten ur frysen och bred försiktigt ut smeten ovanpå mönstret och grädda bottnen direkt mitt i ugnen i ca 5 min. Låt den svalna.

5. Vänd bottnen upp och ner på ett bakplåtspapper och dra bort det första papperet. Vänd på bottnen så att mönstret ligger nedåt.

6. Hallongrädde: Vispa grädde och florsocker ganska fast. Tillsätt hallonen och ev hushållsfärg och rör om. Bred på fyllningen och rulla ihop. Förvara rulltårtan kallt. Dekorera gärna tårtan med spritsad grädde och florsocker.

NUVARANDE Vaniljrulle med hallongrädde
NÄSTA Prinsesstårta White Lady