Glutenfri sockerkaka med bitar av hackad choklad.

Saftig sockerkaka med choklad­bitar i smeten. Chokladbitarna i smeten gör sockerkakan lite extra lyxig.

Recept: Vaniljsockerkaka med choklad

INGREDIENSER

Ca 12 bitar

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, t ex Finax
  • 1 1/2 tsk fiberhusk
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör, smält
  • 25 g mörk choklad, finhackad

Garnering

  • florsocker

VANILJSOCKERKAKA – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
  2. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, mjölmix och fiberhusk i en skål. Tillsätt det i äggsmeten tillsammans med mjölk och smör. Vispa ihop allt till en slät smet.
  3. Rör ner chokladen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad (t ex glutenfritt ströbröd) form, ca 1 ½ liter.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–43 min. Känn efter med en provsticka att den är klar. Låt kakan kallna i formen innan den stjälps upp. Pudra florsocker över kakan innan servering.

Tips! Gillar du denna sockerkaka, måste du testa vårt favoritrecept på Allt om Mat: Saftig sockerkaka med kardemumma