Härligt krämig och smakrik smörgåstårta med en fyllning av kronärtskocka och aubergine.

Recept: Vegetarisk smörgåstårta

INGREDIENSER

 4–6 port

  • 3 bottnar landgångsbröd

Fyllning 1

  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 aubergine
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • ca 1 msk citronsaft

Fyllning 2

  • 1 dl soltorkade tomater, hackade
  • 2 msk kapris, hackad
  • 200 g färskost, ex Philadelphia

Topping

  • 1 burk marinerade kronärtskocksbottnar (290 g)
  • 2 msk majonnäs
  • pepparsås, t ex Tabasco

Garnering

  • 50 g babyspenat
  • 200 g tomater, olika färger
  • 1 dl oliver, svarta & gröna
  • 20 minimozzarellabollar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär landgångsbrödet i tre bottnar.
  2. Fyllning 1: Skala lök och vitlök, skär dem i mindre bitar. Dela auberginen på längden. Lägg lök, vitlök och aubergine på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra. Rosta allt mitt i ugnen i ca 20 min. Låt det svalna.
  3. Dra av aubergineskalet. Mixa auberginekött, lök och vitlök till en jämn röra. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Fyllning 2: Rör ihop sol­torkade tomater, kapris och färskost.
  5. Topping: Slå av spadet från kronärtskockorna och mixa dem med majonnäs. Smaka av med pepparsås.
  6. Montering: Lägg ut en botten och bred på auberginefyllningen.
    Lägg på ytterligare en botten och bred på tomat- och kaprisfyllningen. Lägg på den sista bottnen och bred toppingen runt hela smörgåstårtan.
  7. Fäst spenatbladen runtom på sidorna. Garnerna tårtan med skurna tomater, oliver och mozzarellabollar.
Vegetarisk smörgåstårta

Garnerna tårtan med skurna tomater, oliver och mozzarellabollar.

Fler härliga recept:
Lax- och räkbakelser
Smörgåstårta med tonfisk
Smörgåsbakelse med bacon & ärtkräm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!