Goda vaniljfyllda bullar som bakas i långpanna.

Festliga bullar fyllda med vaniljkräm.

Ca 28 bitar

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 tsk mald kardemumma
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 nypa salt
2 ägg
9–11 dl vetemjöl

Fyllning
1 påse snabbmarsánpulver
2 ½ dl mjölk
1 ½ msk vaniljsocker

Pensling & garnering
1 ägg
ca ¾ dl mandelspån
pärlsocker

Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt kardemumma, smör, socker, salt, ägg och mjöl, lite i taget.  Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Tryck ut degen i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Fyllning: Blanda marsánpulvret med mjölken och vaniljsockret. Låt blandningen stå och tjockna i några minuter.
6. Tryck ca 28 hål, jämnt fördelade över degen, med pekfingret. Fyll hålen med vaniljkräm.
7. Pensla bullen med uppvispat ägg och strö över mandelspån och pärlsocker.
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor innan servering.