Servera sommarens bär ovanpå en krämig vit chokladcheesecake. Krämig och ljuvlig är denna cheesecake toppad med färska bär.

Recept: Vit chokladcheesecake

INGREDIENSER

8–10 bitar

Botten

  • 75 g smör
  • 200 g digestivekex

Fyllning

  • 100 g vit choklad
  • 400 g färskost, t ex Phildelphia
  • 250 g kesella, 10 procent
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg

Topping

  • 1–2 vaniljstänger
  • 4 dl crème fraiche
  • färska jordgubbar, hallon, blåbär

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smula sönder kexen, häll på smöret och blanda väl.
  2. Tryck ut smulorna i en springform, 22–24 cm i diameter. Formen behöver inte smörjas men du kan lägga ett bakplåtspapper i botten om du vill.
  3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 min. Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  4. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad.
  5. Vispa färskost, kesella och socker i en bunke. Rör ner chokladen och äggen.
  6. Häll smeten på bottnen, grädda den mitt i ugnen i 30–35 min. Kakan ska inte få färg. Ta ut den och låt den kallna. Så här långt kan du förbereda dagen före servering.
  7. Topping: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda dem med crème fraiche och vispa med elvisp till en fast och bredbar kräm.
  8. Bred toppingen på den kalla kakan och dekorera med färska bär.