En ljus kladdkaka med vit choklad i smeten. Kladdkakornas rolls royce!

Recept: Vit kladdkaka

INGREDIENSER

Ca 12 bitar

Vit kladdkaka

  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad, grovhackad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ¾ dl vetemjöl

Garnering

  • florsocker
  • ca 25 g vit choklad, riven
  • 2–3 jordgubbar, färska

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i smöret. Rör om.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
  4. Häll smeten i en form, ca 23 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–27 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
  6. Pudra kakan med florsocker, garnera med vit choklad och jordgubbar innan servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.
Vit kladdkaka med jordgubbar

Foto: ROGER OLSSON

En ljus kladdig kaka med vit choklad i smeten som gör den himmelskt god.

Fler härliga recept på kladdkakor:

Hembakats klassiska kladdkaka
Kladdkaka med saffran
Kladdkaka de luxe

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!