Goda och spröda chokladhavrekakor.

Goda och spröda vita chokladhavrekakor.

24 st

125 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
1 ägg
200 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
3 krm bikarbonat
3 krm bakpulver
1 krm salt
1 ½ dl havregryn
3 ½ dl vetemjöl

Garnering
50 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa smör och socker luftigt med en elvisp.

3. Tillsätt ägget och blanda.

4. Hacka chokladen och blanda den med smörsmeten.

5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smörsmeten.

6. Dela degen i 24 delar och rulla dem till bollar. Lägg dem, med 5 cm mellanrum, på plåtar med bakplåtspapper. Tryck ut bollarna lätt.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna i 5 min på plåtarna innan de läggs över på galler för att svalna helt.

8. Smält vit choklad över vattenbad och doppa halva kakan i den vita chokladen. Låt dem stelna.