Vridna chokladbullar är ett riktigt läckert tillskott på fikabordet.

Vridna chokladbullar med smält choklad på toppen.

Ca 20 st

25 g jäst
3 dl mjölk, rumsvarm
¾ dl strösocker
1 nypa salt
75 g smör, rumsvarmt
7–9 dl vetemjöl
75–100 g mörk choklad, hackad

Pensling & garnering
1 ägg
25–50 g mörk choklad, smält
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt socker, salt, smör och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och bullarna luftiga. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda in chokladen i degen. Dela den i ca 20 bitar och rulla ut dem till längder, ca 25 cm. Vik varje längd på mitten och tvinna ihop degen. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 10–13 min.

5. Låt bullarna kallna under bakduk på ett galler. Ringla över smält choklad och pudra på florsocker.