En enkel kakbotten är allt som behövs när man toppar den med syndigt god dulce de leche, gräddkola och kokos.

Kola i kvadrat. En enkel kakbotten är allt som behövs när man toppar den med syndigt god dulce de leche, gräddkola och kokos.

Recept: Wertherskakor

INGREDIENSER

Ca 25 st

Botten

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl

Topping

  • 1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • 170 g Werthers original gräddkola, skuren i småbitar
  • 90 g riven kokos 1 tsk vaniljsocker

WERTHERSKAKOR – GÖR SÅ HÄR:

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och florsocker mjukt och fluffigt. Tillsätt vetemjölet och rör till en jämn deg.
  2. Tryck ut degen i en lång­panna, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan
    mitt i ugnen i 12–15 min.
  3. Topping: Blanda karamelliserad mjölk, kolor, kokos och vaniljsocker. Bred det över den gräddade bottnen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare 25–30 min, den stelnar inte helt. Låt kakan svalna och skär den i bitar.

Andra goda kolarecept:
Kolarutor med choklad & frasig havrebotten
Kolasnittar
Lakritskola med citron

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!