Superläcker, hemgjord variant av den klassiska godisbiten wienernougat. Gudomligt goda nougat- & chokladbitar med rostade mandelflarn. Godare än de du köper i affären och så himla enkla att göra.

Recept: Wienernougat

INGREDIENSER

Ca 30 st wienernougat

  • 200 g nougat
  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 100 g mandelspån, rostade

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.
  2. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt wienernougaten stå några timmar i kylen innan du skär den i bitar.
Wienernougat serverad i vacker glaskupa

Har du inte flagad eller rostad mandel så kan du hacka vanlig mandel och rosta den i en het stekpanna.