Hemmagjord wienernougat som bara smälter i munnen.

Wienernougat är enkel att göra och är mycket godare än den färdigköpta.

Ca 40 st

200 g mandelspån
500 g nougat
300 g mörk choklad 

GÖR SÅ HÄR

1. Rosta mandelspånen lätt i en het och torr stekpanna. Låt dem svalna.

2. Smält nougaten över vattenbad.

3. Hacka chokladen fint och rör ner den i den smälta nougaten.  Blanda och rör om till en blank smet.

4. Vänd ner den rostade mandeln i smeten.

5. Häll nougatsmeten i en avlång form, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

6. Låt wienernougaten stelna i kylskåp och skär den sedan i bitar när den har stelnat.


Nedan hittar du fler godisrecept:

Garnera chokladtryfflarna med flingsalt som ger en extra touch.

Foto: Roger Olsson

Chokladtryfflar med flingsalt

DAGENSRECEPT
Hemgjorda bountybitar

Chokladbräck med ett lager mörk och vit choklad toppat med krossad polkagris och hackade cashewnötter.
Chokladbräck med polkagris och cashewnötter